Lamell

Enkel elegans! Smidig och flexibel reglering av ljusinsläpp och avskildhet. Lamellgardiner är flexibla, går att vinkla och variera. Med en enkel vinkling kan du reglera lamellerna och få in önskad mängd ljus. Ofta används lamellgardinen till att täcka större fönsterpartier. Lameller fungerar även till spetsiga gavelfönster eller rundade fönster då skenan kan specialbockas till önskad form.

Läs mer

Upplevelsen av ljudet i hemmet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Dålig akustik och eko, ofta förekommande i stora öppna rum som är alltmer vanliga i svenska hem, tröttar ut sinnet, kan ge huvudvärk och skapa irritation. Med ljudabsorberande väv förbättras akustiken avsevärt. Både vävarna Riff och Sedna absorberar hela 60% av ljudet.

Du väljer om lamellerna ska ha den traditionella bottenkedjan som går från lamell till lamell, eller om du önskar en mer stilren look med insvetsade bottenvikter (utan kedja).

Luxaflex® lamellkollektion har stort fokus på miljö och hållbarhet. De flesta av vävarna har Öko-Tex certifiering och ett urval vävar bär certifieringen Cradle to Cradle och Greenguard. Därutöver har vi GreenScreen Sea-Tex® NXT – en väv tillverkad av 50% återvunnen havsplast.

 

Teknisk information

Maxbredd: 6,9m
Lamellstorlek: 63, 89, 127mm
Manövrering: Lindrag/Kulkedja, Dragstång eller Motor

Bli inspirerad av Luxaflex® Lamellgardin