Mörkläggningsgardiner

 

Att ha möjligheten till ett mörkt sovrum är ofta en viktig del av inredningen. Både kvälls- och morgonsol kan vara störande och påverka sömnen negativt. Mörkläggningsgardinerna stänger ute både ljus och värme och du får optimala sovförhållanden i ett mörkt sovrum med rätt temperatur.

Mörkläggande Rullgardiner

 

Rullgardinen – den mörkläggande klassikern. Rullgardinens enkla design och funktion är fin i sig självt men funkar perfekt att kombineras med gardinlängder. Rullgardinerna finns i många vackra färger och vårt mest prisvärda val.

Den mörkläggande väven i rullgardiner ser till så att ljuset utifrån dämpas. Dock kan det alltid komma in lite ljus från sidorna av rullgardinen. Skulle detta vara ett problem rekommenderar vi att du väljer till både kassett och sidolister som minskar ljusinsläppet.

Duette® stänger ute ljuset

 

Duette® gardinerna är bland de mest populära mörkläggnings-gardinerna idag. Modellen stänger ute ljuset väldigt effektivt och har ett minimalt ljusinsläpp på sidorna. Duette® finns även i modellen Dag/Natt där gardinen har två olika vävar; en mörkläggande väv du kan använda till natten och en transparent väv som filtrerar ljuset och skyddar mot insyn under dagen.

En annan viktig fördel med Duette® är att den har en isolerande effekt som håller rummet svalt på sommaren och varmt på vintern.

Top Down/Bottom Up

 

Väljer du Top Down/Bottom Up till dina Duette® gardiner får du en fantastiskt flexibel mörkläggningsgardin som kan justeras både upptill och nedtill.

Gardinlängder – vacker mörkläggning

 

Gardinlängder fulländar sovrummet – både visuellt och praktiskt. Långa, böljande gardiner skapar en lyxig känsla och ger sovrummet en avkopplande hotellstil samtidigt som de stänger ute ljuset. Idag placerar man gärna gardinerna hela vägen upp till taket, vilket gör att det skapas en känsla av rymd i rummet (det känns högre till tak) och samtidigt blir ljusinsläppet från fönstret minimalt.

Välj bland ett brett utbud av vävar i olika texturer och färger som ramar in fönstren i sovrummet. Du kan bland annat välja vävserien Goodnight som är helt ljustätt eller Solid som är ett dim out-tyg med samma mjuka yta både på fram- och baksidan.

Mörkläggande Hissgardiner

 

I våra hissgardiner är det mörkläggande tyget integrerat i själva gardinen då gardinen är sydd med foder på baksidan som är 100 % mörkläggande. Det gör att du kan få nästan vilket utseende och stil du önskar på gardinens framsida. Gardinen är skräddarsydd så att den fyller hela fönsterramen och minimerar ljusspringor på sidorna.

Hissgardinerna kan kombineras med gardinlängder för den där extra mysiga känslan.

Kombinera flera gardiner

Det är inte varje dag man vill ha total mörkläggning i sitt sovrum. Ibland kanske du bara vill skärma av eller skapa en speciell stämning. Att då kombinera dina gardinlängder med Duette®, rullgardiner eller hissgardiner får du en otroligt stor flexibilitet och du kan skärma av efter just dina behov.

Svårt att komma upp på morgonen?

 Med PowerView® Automation kan du ställa in dina mörkläggningsgardiner efter din dygnsrytm och de släpper då gradvis in ljuset på morgonen så att du vaknar på ett skönt och behagligt sätt.

Mörkläggningsgardin – har färgen någon betydelse?

Det bästa med en ordentligt tät mörkläggningsgardin är att färgen inte spelar någon roll. Du väljer alltså fritt ur hela vår mörkläggande kollektion – helt utifrån smak och vad som passar med din övriga inredning.